"Route 66" tojásrántotta
sponsored links
A történet az, hogy, úgy 15 éve, amikor a Route 66 gyorsétterem/sörözõ megnyitott, akkor idõnként elmentünk vasárnap délelõtt ide reggelizni.
Érdekes, hogy Magyarországon nem divat étteremben/bisztróban/ kávézóban reggelizni, pedig Istenem, milyen nagyszerû dolog!
Párizsban nem gyõztem betelni azzal, amikor a szemközti sarkon lévõ bisztróban kikértem a leggazdagabb reggelit, ami az étlapon szerepelt. A szó minden értelmében.
Kaptam egy ropogós frissen sült mini bagettet kettévágva és mézsárga házi vajjal megkenve, ham & eggs-t 3 tojásból, egy könnyû és ropogós croissant lekvárral, 3 dl frissen facsart narancslevet, zöldteát mézzel és friss citrommal. Igaz, amikor ez történt, akkor éppen várandós voltam a kisfiammal és már félidõn is túl voltam, úgyhogy fékezhetetlen volt az étvágyam.
Minden esetre az energiaforrás rendben volt, mert elsõ ízben másztam meg gyalog a Notre Dame harangtornyát. A kisfiam pedig 4.535 gramm súllyal született.
Visszatérve, mindketten látástól mikulásig dolgoztunk a férjemmel, még szombaton is, úgyhogy volt, hogy vasárnap reggel összenéztünk az ágyban, és szavak nélkül is értettük egymást, hogy összekapjuk magunkat és a Route 66-ban reggelizünk.
Már nem emlékszem a többi ételre pontosan, de nem volt rossz a konyha, egy biztos, hogy én vasárnap ...